divendres, 29 de maig del 2009

4.- Valoració de recursos per a la interculturalitat (III)

a/ Valoració de la webquest "On neixen els prejudicis" elaborada per Lety López, Carles Alastruey i Lluis Maria Escrichs (enviada al blog de Lety López). http://phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=3705&id_pagina=1


Crec que la vostra webquest és molt interessant i recomanable, tant en el plantejament i els objectius com en la concreció i la metodologia i activitats proposades (grups cooperatius; l'auca, el debat, el video...), així com els links i la guia didàctica. Sens dubte el poder treballar els prejudicis, els estereotips,... partint de situacions i realitats vivencials és una molt bona forma de superar plantejaments etnocèntrics i poc sensibles a la diversitat i la interculturalitat.

Es podria dir que la vostra webquest s´apropa a un nivell d'interculturalitat alt o de transformació cultural, ja que es proposa la creació de llenguatges culturals i pensaments nous basats en la diversitat i les relacions entre les cultures, tot superant esterotips i prejudicis excloents, intolerants i etnocèntrics.

b/ Valoració de la web quest “Un diari de viatge” elaborada per Maria Moliner, Rut Barenys i M. Luisa Cabrera (comentada al blog de Luisa). http://phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=3712&id_pagina=1

Crec que la webquest que heu elaborat centrada en la riquesa que suposa diversitat de cultures, la seva complementarietat i alhora la universalitat, és molt interessant i força adient per poder treballar l’educació intercultural a l’aula (així com diferents valors com el respecte, la tolerància...). Estic segura que pot ser una proposta molt engrescadora pels alumnes, ja que parteix de les seves realitats i els endinsa en un viatge que sens dubte ha de ser molt motivador. Alhora el suport i el guiatge que es proposa per l’elaboració del diari de viatge com els links i les pautes i orientacions considero que són força útils i aclaridores, així com la guia del professor.

En un primer moment es podria dir que la vostra web quest es situa a un nivell bàsic
d’intercanvi de coneixements sobre les cultures dels membres de la classe, a partir de la descoberta de les característiques i trets distintius d’aquestes. Però fent un anàlisi més profund del recurs es veu com és molt probable que en el desenvolupament de la proposta sorgirien conflictes i intercanvis d’idees mitjançant el diàleg que podrien fer que el recurs s’apropés a un nivell mitjà o de resolució de conflictes, superant possibles visions etnocèntriques que probablement apareixerien.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada